sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Tammikuun 2019 yhteenveto

Tammikuussa tuli juostua jo mukavat kilsat, 184 kappaletta. Eihän se hyville juoksijoille ole matka eikä mikään, jotkut juoksee tuon viikossa, itsekin aiemmin kahdessa. Matolla nuo taisi kaikki tulla, että ulkohommat ovat jääneet pakkasten takia vähemmälle. Juoksusuorituksia tuli 20 kpl, kuntosalitreenejä juoksujen yhteydessä Garminin tilastoissa oli kuusi, mutta useamman juoksutreenin jälkeen tein kyllä muutamia voimailuliikkeitä, lähinnä selkä- ja vatsatreenejä. Muutakin toki.

Keuhkoputki parani sitten ilmeisesti astmalääkityksen ansiosta. Askelkin tuntuu kevyemmältä kuin pitkiin aikoihin, lieneekö hapensaannin paranemisesta kyse. Väkisinkin tulee mieleen nuo eräät naapurimaan urheilijat, noinkohan niillä kaikilla on astmalääkitys? Itse ainakin tunnistan niistä tulevan jotakin hyötyä.

Helmikuu alkoi jo, nyt on kolmas päivä. Olin ollut koko viikon työreissussa, tai oikeammin lähdin matkalle tiistaina. Kaksi yötä hotelleissa. Keskiviikkona olin Kokkolassa, missä menin paikalliseen LIIKKUun tekemään treenini. 15 minuutin lämmittelyn jälkeen juoksin 30 minuuttia noin 11 km/h-vauhdilla ja päälle vielä muutama minuutti hölkkää. Torstai oli lepo, pitkä ajomatka kotiin. Perjantaina helmikuun eka kotona, jälleen salille. Aamulenkki 5 km ja illalla "vauhtileikittelyä" 10 km. Nostin maton kallistuksen asentoon kolme, noin 300 metrin kiihdytyksiä 11 km/h. Tuntui tehokkaalta. Lauantaina sitten ns pitkä, tosin vain 1,5 tuntia ja 15 km. Siinäkin nostin kallistuksen ykköseen, kaikkiaan ehkä 30% matkasta. Tänään sunnuntaina on vuorossa  jälleen pidempi, salilla sekin kun ulkona on lähes 20 astetta pakkasta. En rassaa röörejä menemällä ulos pakkaseen, vielä.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Garminin kalenterista. Huomaatko mikä vika?

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti