lauantai 5. tammikuuta 2019

2019 startti

Vuosi vaihtui lumipyryssä. Naapurit ammuskeli raketteja tänä vuonna vähemmän kuin vuosi sitten. Itse taas ammuin ihan saman määrän kuin aiemminkin eli tasan nolla kappaletta. Minusta rakettien myynti kuluttajille pitäisi kieltää. Jo 27.12 uutisoitiin postilaatikkojen räjäyttelystä. Lisäksi uudenvuoden päivänä kerrottiin varsinkin alaikäisten holtittomasta rakettien ampumisista ja muutamista palovammoista. Kun aikuiset ei osaa ottaa vastuuta vaan annetaan raketit pikkupentujen haltuun niin lopetetaan koko touhu.

Vuosi 2019 on lähtenyt liikunnallisesti kohtuullisesti käyntiin. Uudenvuodenaattona kävin matolla reilun vitosen verran hölkkäämässä, samoin 2. päivä tammikuuta. Kolmantena päivänä hölkkäilin jo 10,6 km ja viikolle on tullut jo puolimaratonin verran kilsoja, tarkalleen 21,1 km. Päälle olen tehnyt jonkin verran ylävartalotreeniä ja varsinkin tuon kympin jälkeen kiusasin itseäni myös jalkaprässissä. Sen treenin jälkeen pidinkin sitten vapaapäivän ettei mene hullutteluksi.

Keuhkoputki alkaa olla kunnossa, mitä nyt pientä yskiskelyä on silloin tällöin. Tuon kympin aikana yskäisin pari kertaa noin puolivälissä, minkä jälkeen olo oli suorastaan loistava. Taisi lähteä klimpit siinä vaiheessa kierrokselle. Ja ennenkaikkea, yöni olen nyt nukkunut todella hyvin. Viime yönä oli kello kolmelta Suomen ja Sveitsin välinen välieräottelu 20-vuotiaitten MM-kisoissa, lajina jääkiakko. Tarkoitus oli katsoa, mutta puolen yön aikaan luovutin. Nukuin noin seitsemän tunnin yöunet ja vasta aamulla vilkaisin lopputuloksen netistä, Suomi oli voittanut 6-1. Areenasta sitten katsottiin ottelun maalit.

Tälle vuodelle ei ole tuloksellisia tavoitteita. Terwalla on tarkoitus hölkätä 42.195 ja Ruskassa toinen. Jos eteen tulee muita kisoja niin se johtuu sitten hyvästä kunnosta enemmän kuin innokkuudesta. Toivottavasti pystyn ja kykenen.

Kello alkaa nyt lähennellä puolta päivää (10:16) ja alan valmistautua vuoden ekalle pitkikselle. Se on noin 16 km ja tapahtuu Ruskon Liikku-salilla. Matolla siis. Ulkona on noin 8 astetta pakkasta enkä aio rääkätä hengityselimiäni pakkasessa.

Kiitos kun luit, mukavaa loppuvuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti