keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Viikko 22, toukokuun viimeinen viikko

Lenkit jatkuu ja kunto kasvaa. Tämä on todettava niin tuntemusten, garminin datan kuin vaakankin perusteella. Paino on tippunut hieman, mutta kovin työ sen suhteen on vielä edessäpäin. On kesä ja grillauskausi alkanut....

Maanantaina kävin juoksemassa Tuiran uimarannan tuntumassa. Matkaa lenkille kertyi 16,5 km, aika 1:44:20. Lenkin keskisyke oli alle 130 koko ajan ja matkanteko tuntui mukavalta.

Tiistaina pikkuisen pidempi reitti Tuiran rannan kautta. Matkaa kertyi 20,9 km, aika 2:13 ja keskari taas alle 130. Alkupuoliskolla juoksin muutaman kovemman kilsan (neljäs km 5:20, kuudes 5:33, kahdeksas 5:06). Totuuden nimissä on kerrottava, että jaloissa painaa pikkuisen, kun viimeisen kuuden päivän saldo on lähes 90 km. Perjantain ja varsinkin lauantain 5 km rypistykset tehnee osansa tuntemuksiin. Toisaalta, enpä ole  kovin monesti yli 90 km viikkoja vetänyt ja kun ikääkin on reilusti niin palautuminen vie aikaa enemmän ja enemmän. En ole silti väsynyt, mutta illalla ajattelin pitää,tänään keskiviikkona lepopäivän. Onneksi iltapäivälle on luvattu vähän sadetta että luontokin saisi vähän janojuomaa. Omkin ollut melko kuivaa viimeisen viikon ajan.

Kunto tuntuu tosiaan kasvaneen, keskiviikon lenkki oli yksi helpoimmista kaksikymppisistä ikinä, vaikka jaloissa tuntuukin jonkin verran.

Keskiviikkona siis lepo ja torstaille olen ajatellut taas pitkäänrauhallista lenkkiä, koska viikonloppu menee hautajaisreissulla, minne en ota lenkkareita mukaan.

Torstaina aamulla 9,6 km, htaasti ja varovasti. Vauhti ei päätä huimannut, osa kävelyä, osa juoksua. Aikaa kului tunti ja 14 minuuttia.

Torstai-iltana vielä 400 m vetoja rauhalliseen tahtiin. Tein kaksi kertaa 8x400, vauhdit 1.45 - 1.52 haarukkaan. Onhan tuo vetojen vauhti varmasti 10 km kisvauhtia kovempaa, kun en usko juuri alle 48 minuuttiin sitä pääsevän tällä kunnolla. Mutta kehitystä on tapahtunut kun vetojen maksimisykekään ei ollut yli 140 monessakaan vedossa.

Nyt alkaa sitten viikonloppu ja hautajaisreissu. Lenkkarit jää kotiin, saapi kroppakin pientä lepoa välillä. Tulikin 7 vuorokauteen 98,7 km ja olis tullut vielä 1,3 km lisää jos olisin laskenut kilsat ennen eilistä lenkkiä. Näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti