tiistai 12. toukokuuta 2020

Viikko 20

Maanantaina lepo. Ei edes hyötyliikuntaa ollenkaan. Illalla oli palaveri ja sen jälkeen kasvimaan peittelyä. Yön aikana olikin satanut lunta.

Tiistai: lepo

Keskiviikko: 11 km. 1.12. Kuntorataa pitkin hitaasti.

Tiistai ja perjantai: Töitten jälkeen anopin mökille, missä moottorisahan kanssa puita nurin. Muutama tunti meni kirvestä heilutellen ja puita kasatessa. Sanoisin kohtuu raskaaksi keskivartalotreeniksi näitä.

Lauantai: Facebookissa tuli eteeni virtuaalitapahtuma jonka nimi oli Virtuaalinen Ultraintervalli. Siinä ohjeistettiin juoksemaan kolmen tunnin välein tietty pätkä, eka lähtö kello 10.00. Olin kyllä tuon tapahtuman noteerannut aikaisemminkin, mutta vasta lauantaina kello 9.30 korvilla päätin kokeilla. Luin ohjeet huonosti, tarkoitus olisi ollut juosta 13 km pätkiä, mutta en sitä noteerannut. Juoksin sitten eka lenkin, jolle sattui tulemaan mittaa 9,25 km, hiukan yli tunnissa. Sitten luin ohjeita lisää ja kyllähän siellä ohjeissa oli lievennettykin tuota matkaa, että tämmösillä huonompikuntoisilla ei olekaan pakko juosta 13 km matkaa, vaan joku muukin matka käy. Joku juoksi jopa 15 km pätkää. Ymmärrettävistä syistä hänkään ei juossut kuin neljä pätkää. Lähdöt siis kello 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 ja taas 10.00 aina aamu 7 asti, kolmen tunnin välein. Juoksin itse viisi pätkää, jolloin viimeinen oli tuo ilta-kymmenen lähtö. Kyllä jalat alkoi painaa jo neljännellä, mutta viidennen lähtö oli jo melkoinen koetinkivi. Koivet jumiutuivat lepotaukojen aikana pääasiassa sohvalla maatessa. Kolmannen setin jälkeen tein grilliruokaa, kanaa ja uunijuureksia, joten mitään tankkausruokaa se ei ollut. Energia ei kuitenkaan loppunut, juoksin maltillista vauhtia. Tarkkailin kellosta, että km-ajat olisivat koko ajan 7 min korvilla, mielellään ylikin. Juoksin pätkiä, kävelin pätkiä. Oikeastaan oli ihan helppo nakki, tuli toisenlainen lauantai tästä. Alussa toki painoi edellispäivän metsurihommat, mutta paikat vertyi hyvin juoksun aikana.

Matkaa lauantain juoksuille tuli 46,25 km. Vauhti noissa pätkissä oli siis yli 7 min/km, enimmäkseen, yksi 6:52/ km ja hitain 7:14/ km.

Sunnuntaina vielä käytiin pyöräillen Nallikarissa. Matkaa ajolle tuli 25 km aikaa meni tunti ja 40 minuuttia. Se oli minulle semmoinen ajeleskelu, ei hikitreeni, mutta hyvää palauttelua edellispäivän juoksulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti