maanantai 21. syyskuuta 2020

SAUL SM-Maraton 19.9.2020

 Aikuisurheilijoitten (aiemmin veteraanien) SM-maraton juostiin Jyväskylässä 19.9.2020 loistavissa olosuhteissa. Lämpötila oli jotain 12-14 asteen korvilla, vaikkakin tuuleskeli, viralliset lukemat noin 6m/sek, puuskissa jopa 15m/s. Ehkä vaikutti loppuaikaan jonkin verran, mutta samahan se oli keikille.

Oma juoksuni meni mukavasti, tasavauhtisena, eka puolikas 1.55 ja toinen 1.57 loppuajan ollessa 3.52.37. Sijoitukseni oli omassa sarjassa 15. mutta joukkuekisassa saimme kultaa. Joukkueessa oli mukana Veli-Matti Kulla, Juha Kähkölä ja minä. Kakkosjoukkue jäi noin 11 minuuttia meistä, yhteisajassa se ei ole paljon. 

MITEN TÄHÄN ON TULTU?

Vuosi 2020 tammikuusta 1910 km juoksua ennen maratonia, 153 juoksulenkkiä. Monesti on pitänyt lähteä. Viimeisen 12 kk aikana kilsoja oli vain 2100 ja rapiat elikkä viime vuoden viimeiset kuukaudet meni pipariksi pohjevamman takia. Nyt on onneksi saanut olla terveenä.

Olen ilmoittautunut Terwalle, joka piti juosta toukokuussa, mutta se on nyt siirretty syyskuun 26. päivälle, toisin sanoen vain viikko väliä SM-maratoniin. Juoksun jälkeen oletin että juoksen Terwankin, mutta siirrän päätöksen kuitenkin keskiviikolle. Tällä hetkellä juoksuhalut on kuitenkin kovat (maanantaina).

Kisassa juoksin Niken Zoom Fly-kengillä. Lenkki oli noille kengille ensimmäinen pitkä ja sillä tavalla riski. Ongelmia ei kuitenkaan tullut enkä niitä odottanutkaan parin lyhyen testilenkin jälkeen. Lauantain Terwalle lähden silti eri kengillä. Sellaisilla joilla olen aiemmin pitkikset juossut. Ei kengissä mitään vikaa ole, mutta silti.

SM-kisassa en rehellisesti sanottuna ottanut itsestäni kaikkea irti. 10 sakkiin juostakseen olisi pitänyt juosta 3.34, mikä aika oli etukäteen minulle liian kova tavoite. Siksi otinkin päämääräkseni juosta maaliin hyvävoimaisena. Viimeisellä vitosella tuli silti yksi krampin oire, minkä takia loppukiri jäi ottamatta. Voisi siitä ehkä vetää semmoisenkin johtopäätöksen, että paljoa ei olisi aika parantunut kovemmalla alkuvauhdillakaan.

Nyt on takana sitten 37 kokomatkaa. Lisää tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti