maanantai 13. huhtikuuta 2020

Viikko 16

Maanantai, toinen pääsiäispäivä. Lähdin lenkille klo 11:20 jalassani nastalenkkarit. Illan ja yön aikana oli satanut lunta, joka teki kävelytiet liukkaiksi. Pääsiäisen takia katuja ei oltu juuri kunnostettu, joten suuntasin taas metsään. Ihan mukava siellä on löntystellä, kuunnella äänikirjaa tai kuunnella luonnon ääniä. Tällä hetkellä kuuntelun alla on äänikirja Vakooja ja Petturi, joka on tosiasioista kertova romaani. Vahva lukusuositus jos tykkäät esim Jo Nesbon kirjoista tai miksei vaikkapa Bond-tarinoista. Tämä kuunneltavanani oleva kirja on jotain 16,5 tuntia pitkä joten sitä tulee kuunneltua useammalla pitkiksellä. Vaatii jotain myös bluetooth-kuulokkeilta. Nyt käytössäni on applen earpods, joitten akunkesto on jotain kolmen tunnin luokkaa eli ihan hyvin riittää harjoitislenkeilleni. Miellyttävämmätkin ne voisi olla ja siksi harkitsen toisen parin ostamista, ehdokkaita on muutama. Katsotaan.... mitään vastamelukuulokkeita ne ei saa olla, koska aion käyttää niitä pyöräillessä, joten liikenteen äänien on kuuluttava taustalta läpi.
Tänään lenkilläni koetin löytää uusia polkuja vanhoista maisemista, mutta tuolla on sen verran vielä lunta että oli otettava lakki kauniiseen käteen ja palattava tutuille väylille. Kerran jouduin palaamaan takaisin omia jälkiäni kun eteneminen oli mahdotonta pusikon takia. ;)
Saldo 14,75 km, aikaa 2:05. Kumulatiivinen viikkosaldo on 70 km, lenkki joka toinen päivä.

Tiistaina lepo. Pientä hyötyliikuntaa, mutta todellakin vain pientä.

Keskiviikko 15.5: Reilu 7 km hölkkää, kevyttä. 45 minuutin korvilla.

Torstai 8 km asvaltilla, kesäkengin. 49 minuuttia.Menin juosten/kävellen hiljakseen.

Perjantai lepo. Käytiin kaupassa ja levättiin ;)

Lauantaina 18.4 polkujuoksua 17,5 km. Juioksin Talvikankaan takana, kävin mm Hiukkavaarassa. Aikaa kulu 2h 16 min, Polut ovat vielä melko jäisiä, joten vauhdin pitäminen noilla alueilla ei ole turvallista. Pitää kovastikin katsoa mihin astuu. Myös lunta on vielä.

Sunnuntaina polkupitkis, 23 km ja aikaa kului 3h 16 min. Juioksin kotoa Auranmajalle ja siksakkia tuolla alueella. Muun muassa Kalimenojan varrella Alakyläntielle ja takaisin. Erittäin hidaskulkuista enimmäkseen. Jäätä ja jonkin verran luntakin. Parissa paikassa iti mennä kieli keskellä suuta varoen ettei jalat kastu.

Viikon treeneissä kului aikaa reilu 9 tuntia. Kalenteriviikon km-lukema 70,5 km.

Olen koetanut mennä niin, että kumulatiivisen 7 päivän lukema pysyisi koko ajan tuolla 50 km paremmalla puolella, Tälle maanantai-päivälle on "vastassa" viime maanantain lepopäivä, joten tänää n maanantainakin on sitä silmällä pitäen lepoon varaa. Kum kilsat on nyt tämän päivän jälkeen  56 km. Toisaalta keli alkaa houkutella baanalle enemmän.... tälle päivälle on lupeissa 8 asteen lämpötilaa, joten saa pa nähdä mitä illalla keksii. Jalossa ei ainakaan tuunu olevan levon tarvetta, vaikka eilen 23 km meninkin. Vauhti oli sen verran leppoisaa, että kroppa on palautunut siitä kyllä. Toisaalta kahteen päivään 40 km ja vanha kroppa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti